top of page
Er zijn steeds meer alleenstaanden in Nederland. Als de ontwikkelingen zich doorzetten zoals ze nu doen, dan woont in 2030 één op de vijf dertigers alleen. Wat betekent dat voor de voorzieningen voor alleenstaanden die er nu al zijn en straks eventueel nog komen? 
Voor NPO gemaakt.
Voor Felix Meritis heb ik een podcast over de etiquette van het daten anno nu gemaakt. Door online daten zijn de regels steeds meer gehusseld, omdat je van tevoren weinig van diegene weet waarmee je op date gaat. Mag je na een mislukte date dus iemand gewoon ghosten en wie betaalt de eerste rekening? Samen met o.a. een datingcoach ga ik op zoek naar antwoorden.
De podcast Twintigersdilemma is voor Felix Meritis gemaakt. 
Doordat er steeds meer droogte is in bepaalde Afrikaanse gebieden, drinken sommige Afrikanen maar een minimaal beetje water in dagen. Tijd voor een waterput. Studenten zetten zich daarom samen met Wim Hof in voor dit goede doel terwijl ze tegelijkertijd gerecruit werden voor topbedrijven in Nederland.
Voor nieuws.nl gemaakt.
Door de corona-lockdown hebben ondernemers in de online seksindustrie het drukker dan ooit, er worden meer seksspeeltjes verkocht en ook het bezoek aan webcam-sites stijgt ongelofelijk. Ik sprak twee ondernemers in dit veld over wat dit betekent voor hen nu en wat ze leren hiervan voor de toekomst van hun bedrijf. 
Voor NPO gemaakt.

camera: Ruud Goeijenbier
interview: Olga Verheijden
productie:
Olga Verheijden
edit: Olga Verheijden
sound: Tom Verweij
Twee maanden lang hebben bewoners van De Kolenkit geschreven met voor hen totaal onbekende andere buurtbewoners. Ze schreven echte brieven die bezorgd werden in een envelop. Het was een experiment van Schrijven naar de Toekomst. Een experiment om te kijken of het de buurt zou verbinden, een buurt met vele problemen en vooral polarisatie van Nederlanders en nieuwkomers. Vandaag ontmoetten ze elkaar voor het eerst in het echt en ik mocht erbij zijn om dat vast te leggen.
Voor Schrijven naar de Toekomst en Gemeente Amsterdam gemaakt.


productie, camera, interview en edit: Olga Verheijden
Een minister uit Kazachstan ontmoet Mark Rutte om bepaalde overeenkomsten te ondertekenen, het ministerie vroeg me om hier een documentatie van te maken.
Voor Ministerie van Buitenlandse Zaken gemaakt.

productie, camera en edit: Olga Verheijden 
Verschillende samenwerkende organisaties, waaronder Rijkswaterstaat, hebben speciale slimme verkeerslichten ontwikkeld, die voorrang moeten geven aan vrachtwagens. Dit is beter voor het milieu en voor de efficiency van het transport van Nederlandse vrachtwagens, want wij zijn natuurlijk een export-land! Hoe het werkt, zie je in de video.
Voor Rijkswaterstaat gemaakt.


productie, camera, interview en edit: Olga Verheijden
bottom of page