top of page
Coffee Talk voor A Lab gemaakt. Video-items waarin ik verschillende mensen van A Lab (co-working plek in Amsterdam-Noord) over onderwerpen van nu interview,
met in deze aflevering het onderwerp, wat iedereen op dit moment bang en tegelijkertijd opgewonden maakt: Artificial Intelligence.

Voor A Lab gemaakt.


productie, camera, interview en edit: Olga Verheijden
2e camera: Robin Keuss
Toen er corona uitbrak in Nederland, moesten veel ondernemers, die niet gewend waren thuis te werken, ineens de boel omgooien om binnenshuis verder te gaan.
Er waren een paar die zeer creatief waren. Ik maakte er een item over voor Stand van Nederland.

Voor NPO gemaakt.


productie, camera, interview en edit: Olga Verheijden
sound/geluidsafwerking: Tom Verweij
Voor kunstbeurs en -expositie Unfair Amsterdam de artist profiles gemaakt van de 40 kunstenaars die zijn geselecteerd. Bebe is één van deze kunstenaars. Zij heeft een spannende familiegeschiedenis en haar kunst is daar ook op geïnspireerd. In deze video legt ze dit uit...
Voor Unfair Amsterdam gemaakt 

camera: Ruud Goeijenbier & Olga Verheijden
edit: Olga Verheijden
Één van de 11 video's voor een 'behind the scenes'-serie van de speelfilm De Veroordeling, die gaat over een bizarre moordzaak 20 jaar geleden in Nederland. Het is een speelfilm met echte elementen erin en hij is gebaseerd op feiten. Dat maakt het een unieke speelfilm en dus ook een bijzondere ‘behind the scenes’ om te maken, dat vroeg om een journalistieke benadering (en daar werd ik gebeld!) 
Voor BIND Film gemaakt. 


productie, camera, interview en edit: Olga Verheijden
Voor Felix Meritis heb ik een podcast over de etiquette van het daten anno nu gemaakt. Door online daten zijn de regels steeds meer gehusseld, omdat je van tevoren weinig van diegene weet waarmee je op date gaat. Mag je na een mislukte date dus iemand gewoon ghosten en wie betaalt de eerste rekening? Samen met o.a. een datingcoach ga ik op zoek naar antwoorden.
De podcast Twintigersdilemma is voor Felix Meritis gemaakt

productie, interview en edit: Olga Verheijden
Twee maanden lang hebben bewoners van De Kolenkit geschreven met voor hen totaal onbekende andere buurtbewoners. Ze schreven echte brieven die bezorgd werden in een envelop. Het was een experiment van Schrijven naar de Toekomst. Een experiment om te kijken of het de buurt zou verbinden, een buurt met vele problemen en vooral polarisatie van Nederlanders en nieuwkomers. Vandaag ontmoetten ze elkaar voor het eerst in het echt en ik mocht erbij zijn om dat vast te leggen.
Voor Schrijven naar de Toekomst en Gemeente Amsterdam gemaakt.


productie, camera, interview en edit: Olga Verheijden
Door de corona-lockdown hebben ondernemers in de online seksindustrie het drukker dan ooit, er worden meer seksspeeltjes verkocht en ook het bezoek aan webcam-sites stijgt ongelofelijk. Ik sprak twee ondernemers in dit veld over wat dit betekent voor hen nu en wat ze leren hiervan voor de toekomst van hun bedrijf. 
Voor NPO gemaakt.

camera: Ruud Goeijenbier
interview: Olga Verheijden
productie:
Olga Verheijden
edit: Olga Verheijden

sound/geluidsafwerking: Tom Verweij
bottom of page