top of page

Journalistieke verhalen

Interview met een gedetineerde in één van de zwaarst beveiligde gevangenissen van Nederland, die spijt heeft gekregen van zijn daad en contact heeft gezocht met zijn slachtoffer om te vragen om vergeving.  
Voor Peter Faber Stichting gemaakt.


productie, camera en edit: Olga Verheijden
 
Toen er corona uitbrak in Nederland, moesten veel ondernemers, die niet gewend waren thuis te werken, ineens de boel omgooien om binnenshuis verder te gaan.
Er waren een paar die zeer creatief waren. We maakten er een item over voor Stand van Nederland.

Voor NPO gemaakt.


productie, camera, interview en edit: Olga Verheijden
sound/geluidsafwerking: Tom Verweij
Voor kunstbeurs en -expositie Unfair Amsterdam de artist profiles gemaakt van de 40 kunstenaars die zijn geselecteerd. Bruin is één van deze kunstenaars. Hij is de eerste kunstenaar met chromosoompje meer' die op een kunstbeurs staat.
Voor Unfair Amsterdam gemaakt 

camera: Ruud Goeijenbier & Robin van Misotten
interview: Robin van Misotten

edit: Olga Verheijden
Één van de 11 video's voor een 'behind the scenes'-serie van de speelfilm De Veroordeling, die gaat over een bizarre moordzaak 20 jaar geleden in Nederland. Het is een speelfilm met echte elementen erin en hij is gebaseerd op feiten. Dat maakt het een unieke speelfilm en dus ook een bijzondere ‘behind the scenes’ om te maken, die vroeg om een journalistieke benadering. 
Voor BIND Film gemaakt. 


productie, camera, interview en edit: Olga Verheijden
Voor Felix Meritis is er een podcast over de etiquette van het daten anno nu gemaakt. Door online daten zijn de regels steeds meer gehusseld, omdat je van tevoren weinig van diegene weet waarmee je op date gaat. Mag je na een mislukte date dus iemand gewoon ghosten en wie betaalt de eerste rekening? Samen met o.a. een datingcoach ging Olga op zoek naar antwoorden.
De podcast Twintigersdilemma is voor Felix Meritis gemaakt

productie, interview en edit: Olga Verheijden
Een mini-documentaire gemaakt over  verzamelaar/'horder' Jaap, die niks kan weggooien of opruimen. Maar waar normaal gezien horders dit zien als problematisch, heeft Jaap geen probleem ermee en ziet hij zijn chaotische huis juist als een kunstzinnig universum. 

research, camera, interview en edit: Olga Verheijden
Door de corona-lockdown hebben ondernemers in de online seksindustrie het drukker dan ooit, er worden meer seksspeeltjes verkocht en ook het bezoek aan webcam-sites stijgt ongelofelijk. We spraken twee ondernemers in dit veld over wat dit betekent voor hen nu en wat ze leren hiervan voor de toekomst van hun bedrijf. 
Voor NPO gemaakt.

camera: Ruud Goeijenbier
interview: Olga Verheijden
productie:
Olga Verheijden
edit: Olga Verheijden

sound/geluidsafwerking: Tom Verweij
De uitgaven aan onze huisdieren worden steeds groter, van de puppy luiers tot massages van de chakra's naar uiteindelijk de uitvaart, het bestaan van het Nederlandse huisdier is geen hondenleven meer.
Voor NPO gemaakt.

camera, interview en edit: Olga Verheijden

sound/geluidsafwerking: Tom Verweij
Voor A Lab een eigen Zomergasten gemaakt met verschillende bekende A Labbers, zoals hier Ahmet Polat. We noemden dit de Curiosity Club, waarbij we aan de hand van het favoriete boek, kunstwerk, fragmenten, memes etc. de persoon aan tafel beter leerde kennen. Deze interviews duren 1,5 uur. Hierbij één van de snippets voor social media van het hele interview met Ahmet Polat om een idee te krijgen.
Voor A Lab gemaakt.

productie, camera, interview, edit: Olga Verheijden
Voor A Lab een eigen Zomergasten gemaakt met verschillende bekende A Labbers, zoals hier Eddy van der Laan. We noemden dit de Curiosity Club, waarbij we aan de hand van het favoriete boek, kunstwerk, fragmenten, memes etc. de persoon aan tafel beter leerde kennen. Hierbij de compilatie voor social media van het hele interview met Eddy van der Laan.
Voor A Lab gemaakt.

productie, camera, interview, edit: Olga Verheijden
De aankondiging van het Brievenfestival (tijdens corona werden allerlei Nederlanders gevraagd met elkaar ouderwetse brieven te schrijven, deze brieven worden inmiddels gezien als cultureel erfgoed en bewaard tot 2027) door een heel bijzonder interview met de maker van de tijdscapsule waar de brieven in bewaard gaan worden.
Voor Schrijven naar de Toekomst gemaakt.

productie, camera, edit: Olga Verheijden
interview: Marilien Mogendorff
bottom of page