top of page

Nederlands:

 

Voor AT5 ben ik als journalist bezig met een project van 7 mini-documentaires van 5 tot 7 minuten. Het overkoepelende thema is de zeven zonden: 'De Zonden van Amsterdam'. De gedachte is dat elke hoofdpersoon symbool staat voor een zonde. Zoals bijvoorbeeld voor lust de kunstenaar Peter Klashorst zou kunnen staan, die ondanks dat hij wist dat hij HIV besmet was, door onveilige seks vele anderen (heeft) besmet. Waarom kan hij zich niet beheersen? Of voor gulzigheid/onmatigheid de schrijver Hafid Bouazza, die net een boek heeft geschreven over zijn alcoholverslaving. Hij weet dat hij zichzelf langzamerhand dood drinkt en toch kan hij niet stoppen. Het hoeven overigens geen bekenden te zijn, de ware kern van de serie draait om persoonlijke gezichten achter de zeven zonden. Filosofen beweren dat iedereen deze in zich draagt, echter bij sommigen neemt het wat extremere vormen aan door omstandigheden of aanleg. De visie is dat je aan het einde van de 'docu' begrip krijgt voor de persoon in kwestie. Misschien zelfs denkt: dat zou ik kunnen zijn, of in ieder geval zou ik in die situatie kunnen komen.

 

Mijn vraag aan jou is: ken jij of ben jij iemand uit Amsterdam die één van de zeven zonden in zich heeft en welke dan? En zou je willen meewerken/ken je iemand die mee zou willen werken aan mijn project?

 

de zeven zonden zijn:

luiheid/vatsigheid, gulzigheid, hebzucht, jaloezie, woede/wraak, ijdelheid, lust

 

English:

 

For the television-channel AT5 I'm making 7 mini-documentaries (5 - 7 minutes)

All of the documentaries are portraits of a person from Amsterdam. The theme is the seven sins.

And every person stands for one of those sins. 

 

My question to you is: do you know anyone from Amsterdam/Are you somebody who is characteristic for one of the sins? Would that person/ you like to participate in my project?

 

Any idea is welcome!!

 

The seven sins are:

Envy, wrath, pride, laziness, greed, gluttony, lust

 

 

 

contact:

 

tel. 0683228449

email:

info@ov-videoproducties.nl

bottom of page